Wooncompagnie hoort bij de drie beste corporaties van Nederland.


Wooncompagnie in top drie (002)

Jaarlijks een spannend moment voor bijna 300 woningcorporaties. Aedes publiceerde op 24 november jl. de jaarlijkse benchmarkresultaten van 2022. Wooncompagnie scoort 4x een A en dat betekent dat de corporatie nu bij de best presterende volkshuisvesters van Nederland behoort.
Lees meer

 

Duidelijk, onderling vergelijkbaar én transparant
De Aedes-benchmark bestaat uit de categorieën ‘Huurdersoordeel’, ‘Betaalbaarheid’, ‘Duurzaamheid’ en ‘Onderhoud en Verbetering’. Op al deze onderdelen zijn de beoordelingen A, B of C te behalen. De categorieën geven op hoofdlijnen een beeld over het presteren van individuele corporaties en de gehele sector. Aedes heeft de benchmark dit jaar voor het negende achtereenvolgende jaar uitgevoerd. Ruim 432.000 huurders spraken zich uit over de dienstverlening van hun corporatie en de door hen ervaren woningkwaliteit. Deze benchmark maakt de prestaties van deze volkshuisvesters duidelijk, onderling vergelijkbaar én dus transparant. Dat geeft de sector een kans om steeds verder te verbeteren.

4x een A voor Wooncompagnie
Het laatste zetje naar deze top drie positie van Wooncompagnie gaf het huurdersoordeel. Mariël Esser, teamleider Klantcontact: ‘In onze Koers hebben we het luisteren naar onze bewoners hoog op de agenda gezet. De verwachtingen van huurders overtreffen dat kan soms al door ogenschijnlijk kleine dingen. Een simpel gebaar, wat extra aandacht of een goed advies, maakt een dag al goed, zowel voor de bewoner als voor ons!’

‘Dat we nu 4x een A hebben gescoord is het resultaat van hard werken met het hele team, aldus trotse directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie.
Van Schaik vervolgt: ‘Wooncompagnie is een volkshuisvester die verantwoordelijkheid durft te nemen en zich uitspreekt. Dat alles moet in gezonde balans zijn met onze financiële en sociale doelen. We meten ons graag jaarlijks om elkaar scherp te houden in al onze opgaves.’

Geen concurrenten maar goede collega’s
Wooncompagnie deelt deze top drie nominatie met twee andere Noord Hollandse corporaties. Het Grootslag uit Wervershoof en De Woonschakel uit Medemblik. ‘Onze felicitaties gaan dan ook uit naar onze collega’s’, vervolgt Van Schaik. ‘Deze maand tekenden wij samen met De Woonschakel voor de overname van 470 van onze woningen. Dat de Aedes Benchmark bevestigt dat we ook daar een juiste keuze hebben gemaakt voor onze huurders, doet mij extra goed’ besluit Van Schaik.

Gemeente Hollands Kroon

Gemeente Schagen